Wat is: een Tweetup?

Thee bij The Colour Kitchen

Wat is een Tweetup? Een Tweetup is een bijeenkomst die via Twitter wordt georganiseerd. Dit kan tijdens de ochtend uren, dan wordt het ook wel een Twitterkoffie genoemd, of  s’middags een Twunch en later op de dag een Tworrel of Twiner of Twinner. Iedere organisator bedenkt zijn eigen “originele” naam voor de Tweetup, maar het woord Tweetup is natuurlijk ook voldoende.

Een Tweetup komt  spontaan tot stand. Iemand regelt een bar of andere plek om samen te komen en plaatst op Twitter waar en wanneer de Tweetup is. Vrienden en volgers re-tweeten dat bericht (sturen het door op Twitter) zodat steeds meer mensen van de Tweetup op de hoogte worden gebracht.

Bij een Tweetup ontmoet je mensen die je op Twitter meedoen of de intentie hebben om dit te doen. Vaak wordt er tijdens de Tweetup veel kennis gedeeld en maakt men nader kennis met elkaar waardoor het Twitteren nog leuker wordt!

De eerstvolgende Tweetup in Amsterdam Nieuw-West is op 17 augustus. Lees hier meer over de locatie en tijdstippen.

Tweetup op de film!
Tijdens de Tweetup op 25 mei zijn er filmopnamen gemaakt door Benny Vink van Puur-Media.